GSH-E NPK 7-7-12
GSH-E NPK 7-7-12 je bezchloridové granulované hnojivo poskytující rostlinám základní živiny (dusík, fosfor, draslík, hořčík). Je určené k výřivě ovoce, zeleniny, chmele a okrasných rostlin.
Chemické a fyzikální vlastnosti
Vlastnost |
Hodnota |
---|---|
Amonný dusík jako N v % |
7,0 |
Fosforečnany rozpustné ve vodě a neutrálním citranu amonném jako P2O5 v % |
7,0 |
Fosforečnany rozpustné ve vodě v % jako P2O5 v % |
6,0 |
Draslík rozpustný ve vodě jako K2O v % |
12,0 |
Hořčík jako MgO v % |
2,0 |
Síra jako S v % |
16,0 |
Chloridy jako Cl - v % |
max. 1,0 |
Částice od 1 mm do 5 mm v % |
90,0 |
Částice pod 1 mm v % |
3,0 |
Částice nad 10 mm v % |
0,0 |
Dokumenty ke stažení
GSH-E NPK 7-7-12Bezpečnostní listy, PDF (316 KB)Aplikační listy 2025Aplikační listy, PDF (5.6 MB)Pokyny pro skladování a manipulaci hnojivPéče o výrobky, PDF (1.1 MB)Pokyny pro skladování a manipulaci hnojiv - tabulka mísitelnostiPéče o výrobky, PDF (176 KB)Prohlášení o shodě - GSH - E NPK 7-7-12 - CZEtiketa, PDF (415 KB)CE etiketa GSH - E NPK 7 - 7 - 12 CZEtiketa, PDF (577 KB)Aplikační dávky
Aplikuje se rozmetáním a zapracováním do půdy při její přípravě k setí nebo sázení a při přihnojování během vegetace. Doporučuje se rozdělit dávku hnojiva v poměru 2/3 dávky před výsadbou (základní hnojení) a 1/3 dávky k přihnojení během vegetace. Po rozpuštění je hodné k hnojení zálivkou.
Doporučené dávkování:
Kultura |
Dávka g/10 m2 |
---|---|
Košťáloviny |
400-1000 |
Kořenová zelenina |
200-600 |
Plodová zelenina |
400-600 |
Brambory |
300-500 |
Okrasné rostliny |
100-300 |
Jádroviny |
500-600 |
Peckoviny |
300-500 |
Drobné ovoce |
300-1000 |
Chmel |
200-600 |
Balení, doprava, skladování
Volně ložené se skladuje ve skladech v hromadách do maximální výše 6 m, od sebe vzdálených minimálně 2 m, nebo v odděleních (boxech). Hromady i oddělení musí být označeny názvem hnojiva. Doporučuje se naskladněné hnojivo zakrýt PE plachtou. Balené se skladuje ve skladech v pytlích uložených na sebe do výše max. 1,5 m nebo na paletách do výše max. 3,5 m. Chraňte před teplem.